为了账号安全,请及时绑定邮箱和手机立即绑定

关于onItemClick怎么得到listview的posion

关于onItemClick怎么得到listview的posion

正在回答

3 回答

https://m.vk.com/album712782483_285962997
https://m.vk.com/album712781332_283433547
https://m.vk.com/album712772904_281931268
https://m.vk.com/album712774205_283337264
https://m.vk.com/album712534118_283387717
https://m.vk.com/album712782889_283685752
https://m.vk.com/album712781708_283387727
https://m.vk.com/album712782082_283433586
https://m.vk.com/album712782483_285963059
https://m.vk.com/album712781332_283433599
https://m.vk.com/album712772904_281931318
https://m.vk.com/album712774205_283337337
https://m.vk.com/album712534118_283387771
https://m.vk.com/album712782889_283685807
https://m.vk.com/album712781708_283387796
https://m.vk.com/album712782082_283433648
https://m.vk.com/album712782483_285963133
https://m.vk.com/album712781332_283433668
https://m.vk.com/album712772904_281931375
https://m.vk.com/album712774205_283337429
https://m.vk.com/album712534118_283387857
https://m.vk.com/album712782889_283685880
https://m.vk.com/album712781708_283387877
https://m.vk.com/album712782082_283433706
https://m.vk.com/album712782483_285963193
https://m.vk.com/album712781332_283433717
https://m.vk.com/album712772904_281931434
https://m.vk.com/album712774205_283337492
https://m.vk.com/album712534118_283387917
https://m.vk.com/album712782889_283685937
https://m.vk.com/album712781708_283387930
https://m.vk.com/album712782082_283433755
https://m.vk.com/album712782483_285963256
https://m.vk.com/album712781332_283433770
https://m.vk.com/album712772904_281931491
https://m.vk.com/album712774205_283337568
https://m.vk.com/album712534118_283387979
https://m.vk.com/album712782889_283686002
https://m.vk.com/album712781708_283387995
https://m.vk.com/album712782082_283433815
https://m.vk.com/album712782483_285963302
https://m.vk.com/album712781332_283433837
https://m.vk.com/album712772904_281931566
https://m.vk.com/album712774205_283337642
https://m.vk.com/album712534118_283388043
https://m.vk.com/album712782889_283686059
https://m.vk.com/album712781708_283388060
https://m.vk.com/album712782082_283433889
https://m.vk.com/album712782483_285963379
https://m.vk.com/album712781332_283433915
https://m.vk.com/album712772904_281931632
https://m.vk.com/album712774205_283337710
https://m.vk.com/album712534118_283388123
https://m.vk.com/album712782889_283686122
https://m.vk.com/album712781708_283388141
https://m.vk.com/album712782082_283433980
https://m.vk.com/album712782483_285963432
https://m.vk.com/album712781332_283433992
https://m.vk.com/album712772904_281931701
https://m.vk.com/album712774205_283337765
https://m.vk.com/album712534118_283388191
https://m.vk.com/album712782889_283686179
https://m.vk.com/album712781708_283388208
https://m.vk.com/album712782082_283434041
https://m.vk.com/album712782483_285963487
https://m.vk.com/album712781332_283434056
https://m.vk.com/album712772904_281931784
https://m.vk.com/album712774205_283337835
https://m.vk.com/album712534118_283388255
https://m.vk.com/album712782889_283686257
https://m.vk.com/album712781708_283388273
https://m.vk.com/album712782082_283434106
https://m.vk.com/album712782483_285963565
https://m.vk.com/album712781332_283434137
https://m.vk.com/album712772904_281931844
https://m.vk.com/album712774205_283337905
https://m.vk.com/album712534118_283388316
https://m.vk.com/album712782889_283686331
https://m.vk.com/album712781708_283388337
https://m.vk.com/album712782082_283434178
https://m.vk.com/album712782483_285963640
https://m.vk.com/album712781332_283434199
https://m.vk.com/album712772904_281931899
https://m.vk.com/album712774205_283337989
https://m.vk.com/album712534118_283388388
https://m.vk.com/album712782889_283686397
https://m.vk.com/album712781708_283388406
https://m.vk.com/album712782082_283434249
https://m.vk.com/album712782483_285963708
https://m.vk.com/album712781332_283434266
https://m.vk.com/album712772904_281931972
https://m.vk.com/album712774205_283338060
https://m.vk.com/album712534118_283388484
https://m.vk.com/album712782889_283686458
https://m.vk.com/album712781708_283388504
https://m.vk.com/album712782082_283434319
https://m.vk.com/album712782483_285963789
https://m.vk.com/album712781332_283434330
https://m.vk.com/album712772904_281932045
https://m.vk.com/album712774205_283338116


0 回复 有任何疑惑可以回复我~
@ItemClick
void listItemClicked(int position) {
    Toast.makeText(this, "click: " + position, Toast.LENGTH_SHORT).show();
}

这里直接把参数改了就可以了  好像源码说这里可以支持三种写法

/**
 * <p>
 * This annotation is intended to be used on methods to receive events defined
 * by
 * {@link android.widget.AdapterView.OnItemClickListener#onItemClick(android.widget.AdapterView, android.view.View, int, long)}
 * when a list item has been clicked by the user.
 * </p>
 * <p>
 * The annotation value should be one or several of R.id.* fields. If not set,
 * the method name will be used as the R.id.* field name.
 * </p>
 * <p>
 * The method MAY have one parameter :
 * </p>
 * <ul>
 * <li>An <code>int</code> parameter to know the position of the clicked item.
 * Or, a parameter of the type of the Adapter linked to the listview.</li>
 * </ul>
 *
 * <blockquote>
 * 
 * Example :
 * 
 * <pre>
 * &#064;ItemClick(R.id.myList)
 * public void itemClickedOnMyList() {
 *     // ...
 * }
 * 
 * &#064;ItemClick(R.id.myList)
 * public void myListItemPositionClicked(int position) {
 *     // ...
 * }
 * 
 * &#064;ItemClick
 * public void myListItemClicked(MyItem clickedItem) {
 *     // ...
 * }
 * </pre>
 * 
 * </blockquote>
 * 
 * @see ItemLongClick
 * @see ItemSelect
 */


0 回复 有任何疑惑可以回复我~
package org.androidannotations.sample;

import org.androidannotations.annotations.EActivity;
import org.androidannotations.annotations.ItemClick;
import org.androidannotations.annotations.ItemLongClick;
import org.androidannotations.annotations.ItemSelect;
import org.androidannotations.annotations.res.StringArrayRes;

import android.app.ListActivity;
import android.os.Bundle;
import android.widget.ArrayAdapter;
import android.widget.ListAdapter;
import android.widget.Toast;

// The layout is not set : we use the default layout set in ListActivity
@EActivity
public class MyListActivity extends ListActivity {

   @StringArrayRes
   String[] bestFoods;

   private ListAdapter adapter;

   @Override
   protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      super.onCreate(savedInstanceState);
      adapter = new ArrayAdapter<String>(this, android.R.layout.simple_list_item_1, bestFoods);
      setListAdapter(adapter);
   }

   @ItemClick
   void listItemClicked(String food) {
      Toast.makeText(this, "click: " + food, Toast.LENGTH_SHORT).show();
   }

   @ItemLongClick
   void listItemLongClicked(String food) {
      Toast.makeText(this, "long click: " + food, Toast.LENGTH_SHORT).show();
   }

   @ItemSelect
   void listItemSelected(boolean somethingSelected, String food) {
      if (somethingSelected) {
         Toast.makeText(this, "selected: " + food, Toast.LENGTH_SHORT).show();
      } else {
         Toast.makeText(this, "nothing selected", Toast.LENGTH_SHORT).show();
      }
   }

}


0 回复 有任何疑惑可以回复我~

举报

0/150
提交
取消
懒人必备之Android效率开发框架
  • 参与学习       61378    人
  • 解答问题       72    个

本教程带你学一个快捷方便的Android开发框架,敏捷开发必备

进入课程

关于onItemClick怎么得到listview的posion

我要回答 关注问题
意见反馈 帮助中心 APP下载
官方微信